Se terveellisempi kääretorttu

 

kaaretorttu-2

Se terveellisempi kääretorttu

  • 4 kpl munaa
  • 1 dl kookossokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl perunajauhoja (tässä voit käyttää myös vaikka ruis-tai kaurajauhoja)
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • (3 rkl pellansiemenrouhetta, lisäät kuidunmäärä)
  • (3 rkl Raakakaakaojauhetta (tavallinen sokeriton kaakaojauhekin käy)

Täyte

  • 1,5 dl vadelmia
  • 1 prk kookoskermaa (Täytteenä voit käyttää myös esim. rahkaa.)
  • 1 rkl hunajaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää ne sitten taikinaan. Sekoita varovasti. Levitä seos leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista n. 10 minuutin ajan. Lisää hunaja kookoskermaan ja vatkaa kermasta kuohkeaa. Tarkista maku mieleiseksesi. Levitä täyte pohjalle ja kääri kääretorttu leivinpaperin avulla rullaksi. Koristele juuri ennen tarjoilua ja nauti! 🙂

Mitäs tämä kookossokeri oikein on?

Kookossokeri on ravintoarvoltaan hyvä verrattuna muihin makeuttajiin. Kookossokeri sisältää paljon ravinteita, hiilihydraatteja, eri aminohappoja, mineraaleja (kalium, magneusium, rautaa, sinkkiä ja fosforia), C-vitamiinia. Sen glykeeminen indeksi on matala noin 35 (tavallinen sokeri 68 ja hunaja 55) eli sen verensokeriin vaikuttaja vaikutus on tasaisempi. Sitä saat ostettua luontaistuotekaupasta ja isoista marketeista.

<3 : Essi


One thought on “Se terveellisempi kääretorttu

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.