Mitä on detox-ruokavalio? Pikatesti kehosi toimintakunnosta!

smoothietarvikkeet

Mitä on detox- ruokavalio?

Detox tarkoittaa elimistön tapaa poistaa kehoon kertyneitä kuona-aineita. Kuona-aineita poistuu hyvinkin luonnollisesti hengityksen, virtsan, ulosteen, kyynelten ja hien mukana. Itseasiassa keho tekee sitä kokoajan jatkuvasti, mutta jos syötät kehollesi sille sopimatonta ruokaa, et liiku, olet stressaantunut, ajatukset pyörivät negatiivisissa asioissa sekä hengität pinnallisesti, voi olla, että kehosi on ylikuormittunut sekä tukossa. Esimerkiksi, jos vatsasi ei toimi kunnolla kuona-aineet jäävät elimistöön pidemmäksi aikaa ja imeytyy suolistosta takaisin kehoon.

Ihannemaailmassahan kaikki söisivät terveellisesti luonnonmukaista ruokaa, eivät stressaisi, liikkuisivat säännöllisesti sekä hoitaisivat kehoa, mutta näin ei taida ihan olla?  🙂

Ainakin kerran vuodessa tehty puhdistuskuuri tekee hyvää meille jokaiselle. Detox-ruokavalio tehostaa kuona-aineiden poistoa sekä puhdistaa kehoa.  Ruokavalioon kuuluu tiettyjen ruoka-aineiden karsiminen ja sellaisten ruoka-aineiden lisääminen, joka tehostaa kehon puhdistumista. Kehon puhdistumista voi tehostaa myös liikkeen, erilaisten hengitysharjoitusten, meditaatioiden sekä hoitojen avulla.

Tässä lista mistä näet olisitko sinä puhdistuksen tarpeessa? Mitä enemmän ”kyllä”- vastauksia sitä enemmän kehosi kaipaisi huoltoa ja tarkennusta ruokavalioon.

 • Haiseva hengitys
 • Valkoinen karsta kielessä
 • Jatkuva väsymys sekä aivosumu
 • Matala mieliala ja voimattomuus
 • Iho on kuiva, hilseilevä tai samea
 • Tummat renkaat silmien ympärillä
 • Finnejä leuan alueella
 • Suolisto on tukossa eikä toimi
 • Päänsärky
 • Kolotukset nivelissä
 • Voimakas hien haju
 • Turvotus kehossa

sitruuna

Aloitan uuden nettivalmennuksen ”Puhdista mielesi ja kehosi”. Tuleva valmennus etenee vaiheittain ja ensimmäisellä viikolla lähdemme lempeästi liikkeelle, alamme kevyesti puhdistamaan kehoa ruokavalion avulla.

Ensimmäisen viikon jälkeen muutamme ruokavaliota vielä puhtaampaan suuntaan, joten olisi hyvä, että tämän viikon ajan noudattaisit tarkkaan tulevia ruokavalio-ohjeita.(Valmennusmateriaali jää kyllä sinulle, joten voit edetä valmennuksessa sinulle sopivassa aikataulussa). Jätämme ruokavaliosta pois maidon, vehnän, sokerin, kahvin ja punaisen lihan sekä lisäämme puhdistavia ravinteita ruokavalioon. Saat tästä viikosta tarkat ohjeet. Kyseisen viikon jälkeen siirrymme taas ruokavalioon, jossa sinulla on enemmän liikkumatilaa.

bb0esyazzxy-annie-spratt

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan ”Puhdista mielesi ja kehosi”- nettivalmennukseen. <3

-Essi


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.