Jouluinen riisipuuro ja Omena-kanelikiisseli (maidoton, sokeriton, gluteeniton)

joulupuuro

Joulu on täällä ihan kohta! Ja olen hyvin innoissani uudesta yhteistyöstäni lempikauppani Ruohonjuuren kanssa. Ruohonjuuri saapui Kauppakeskus Seppään lokakuun lopussa. Suurin osa blogini resepteistä on gluteenittomia, maidottomia ja sokerittomia sekä mahdollisimman terveellisiä. Kaappini pursuaa superfoodeja ja olen äärimmäisen iloinen, että Ruohonjuuri on rantautunut myös Jyväskylään.

Alkuvuodesta 2017 asioidessani Oulun Ruohonjuuressa kuulin, että nyt meille Jyväskylään on tulossa myös oma Ruohonjuuri.  Enpä arvannutkaan, että pääsen vielä tekemään yhteistyö heidän kanssa. Täältä pääset tutustumaan Ruohonjuuren huikeaan tarjontaan. Olen ennättänyt käydä ostamassa meille kotiin jo kyseisestä kaupasta ekologiset ja laadukkaat pesuaineet, ruokatarvikkeet ja luonnon kosmetiikkaa.

Mutta nyt asiaan, alan kirjoittamaan Ruohonjuurelle erilaisia blogibostauksia heidän tuotteistaan. Ensimmäisenä saan kunnian tehdä heidän joulukalenterin neljännen luukun! Täältä se tulee!

 

Jouluinen riisipuuro omenakanelikiisselillä (maidoton, gluteeniton, lisäaineeton ja sokeriton)

joulupuuro

Omenakanelikiisseli (6 annosta)

  • 1 l omenamehua
  • 0,5 dl tapiokatärkkelystä
  • 1 omena
  • 1 tl Ceylonin kanelia
  • (1tl- 1 rkl kookossokeria, hunajaa)

Kiehauta 9 dl mehua kiehuvaksi. Sekoita tapiokatärkkelys yhteen desilitraan kylmää mehua huolellisesti ja lisää kiehuvaan veteen ohuena vanana. Vispaa seos hyvin ja anna kiehua noin 3-4 minuuttia. Tämän jälkeen lisää kuoritut ja pieneksi pilkotut omenan lohkot ja mausta kanelilla. Tarvittaessa lisää makeutta hunajalla tai kookossokerilla.

Jouluinen riisihiutalepuuro (4 annosta)

  • 3 dl riisihiutaleita
  • 6 dl manteli-, kookos- tai kauramaitoa
  • 1 tl kristallisuolaa

Lisää neste kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää hiutaleet ja sekoita hyvin. Keitä hiljalleen noin 3-5 minuuttia sekoittaen ja mausta suolalla.

Tarjoile puuro kiisselin kera ja nauti. Tätä ainakin meillä syödään jouluaattoaamuna yhden piilotetun mantelin kera. 🙂

Kannattaa käydä myös seuraamassa Jyväskylän Ruohonjuuren Instagram- sivua. Sivulla on paljon erilaisia tarjouksia tuotteista. Myös huomenna 5.2.2017 klo 10-12 on joulupuuroa tarjolla Ruohonjuuri Jyväskylässä.

 

Lue lisää resepteissä käytetyistä tuotteista

Tapiokatärkkelys

Tapiokatärkkelys on luonnollisesti gluteenitonta maniokki-, eli cassavakasvin juuresta valmistettua tärkkelystä, jota käytetään monissa maissa oleellisena osana ruokavaliota. Tapiokatärkkelys on kaikista tärkkelyksistä vähiten prosessoitu. Sitä voit käyttää samalla tavalla suurustamiseen kuin perunajauhoa. Tämä on vain terveellisempi vaihtoehto.

Raaka (eli raw food-laatuinen), luomulaatuinen, gluteeniton, maidoton, vegaaninen ja GMO-vapaa valinta. Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.

Omenamehu

Nam, mitä mehua! 🙂 Aivan mummolan omppumehulle maistuva, täyteläinen, lisäaineeton ja sokeroimaton luomumehu saa toden totta hymyn huulille. Vahvan makuinen viettelys sopii myös hivenen laimennettavaksi – valmistettu 100 % luomuviljellyistä omenoista, ei muita ainesosia.

Täysjyvä riisihiutale

Kevyen rapeat, luomulaatuiset täysjyväriisihiutaleet!

Miedohkon makuiset täysjyväriisihiutaleet sopivat hyvin antamaan lisärapeutta mysleihin ja erilaisiin napostelusekoituksiin. Hiutaleista saat myös nopeasti herkullisen riisipuuron. 

Mantelimaito

Herkullinen, luontaisesti makea mantelimaito, joka sopii erinomaisesti allergisille, vegaaneille ja kaikille manteleita rakastaville. Luomulaatuinen kulauteltava eikä sisällä sokeria.

Proteiini- ja kuiturikkaat mantelit edistävät tutkitusti painonhallintaa ja ovat hyväksi sydämen terveydelle. Mantelit sisältävät myös kovasti kalsiumia hyvin imeytyvässä muodossa.

Ceylonin kaneli

Lämmittävä ja huikean herkullinen Ceylonin kaneli sisältää vain hivenen kumariinia, jota yleisimmin kaupoissa myytävä kassiakaneli sisältää huomattavia määriä. Kumariini on maksalle haitallinen aine, ja jo yksi teelusikallinen tavallista kassiakanelia päivässä sisältää 50-kiloiselle ihmiselle maksimimäärän kumariinia. Etenkin lasten kanelin käyttöä kannattaa kumariinin vuoksi valvoa ja vaihtaa kaneli ceyloninkaneliin, joka on hyvin antioksidanttirikas, minkä lisäksi siinä on runsaasti folaattia, betaiinia sekä K-vitamiinia sekä kivennäisaineita kuten kaliumia, kalsiumia, mangaania sekä rautaa.

Foodinin ceyloninkaneli on täysin puhdasta eikä se sisällä väriaineita, aromivahventeita, säilöntäaineita tai lisäaineita. 100% puhdas ja luomutuotettu.

Kaneli on paitsi mukavan makuinen maustaja myös luonteikas luonnontroppi. Maustekaappisi olkoon siis myös lääkekaappisi – anna kanelin tehdä tehtävänsä terveytesi tukena!

Antioksidanttisesti vaikuttava kaneli edistää ruuansulatusta, tasapainottaa sokeriaineenvaihduntaa ja on myös hyväksi hermostolle, iholle sekä sydänterveydelle.

Kookossokeri

Kookospalmusokeri on hyvä vaihtoehto perinteiselle sokerille. Kookossokerilla on matala glykeeminen indeksi.

Kookospalmusokeria käytetään normaalin sokerin tavoin makeutukseen, leivontaan jne. Kookossokerin maku on hyvin lähellä täysruokosokeria, mutta karamellimainen vivahde on tehnyt siitä monien suosikin juuri sen hurmaavan maun puolesta.

Kristallisuola

Kristallisuola on puhdasta, luonnonmukaista ja käsittelemätöntä suolaa, jossa on kaikki elämälle olennaiset mineraalit tallella. Suolan laatu on siis avainasemassa: luonnonsuolaa imeytyy kehoon vai tarvittava määrä, kun taas liiallista ruokasuolaa poistaakseen keho joutuu toisinaan käyttämään jopa tärkeää solunestettä.

Himalajan kristallisuolan tärkeimpiä mineraaleja mm:
Sodium Chloride NaCl 970 g/kg
Calcium Ca 2290 mg/kg
Potassium K 2140 mg/kg
Magnesium Mg 998 mg/kg
Silicon Si 183 mg/kg
Iron Fe 33,4 mg/kg
Zinc Zn 4,46 mg/kg
Manganese Mn 1,52 mg/kg
Phosphor P 1,49 mg/kg

Kaikki tuotteet löydät Jyväskylän Ruohonjuuresta!

Iloista joulun odotusta. <3

-Essi


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.