Essi

essi-1muok
Kuka 
Essi Määttä

Asuinpaikka Lievestuore, Keski-Suomi

Koulutus

 • Liikunnanohjaajan peruskoulutus 2005
 • Kuntosaliohjaaja 2005
 • Lähihoitaja 2007
 • Yrittäjän ammattitutkinto 2007
 • Licensed Practitioner of NLP™  2010
 • Licensed Master Practitioner of NLP™ 2010
 • Personal trainer 2010
 • Tapahtumatuottaja 2012
 • Ravitsemustieteen opiskelut (avoin yliopisto) 2014
 • Hyvinvointianalyysin asiantuntija, stressikoulutus First Beat, 2015
 • Painonnostokoulu 2016
 • Yritysjohtajan erikoisammattitutkinto, Tiimiakatemia tammi 2015 – elokuu 2016
 •  Vapaa ja Onnellinen- kurssi (mm. jooga, meditaatio, tantra, hengitys- ja liiketerapia sekä inquiry-menetelmiä)
 • Sosionomi, monimuoto-opiskelija (Xamk ammattikorkeakoulu)
 • ThetaHealing®, menetelmä emonationaalisen, henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin parantamiseen, 2017
 • Meditaatio – ja rentoutusohjaajakoulutus 2017
 • Terveyden tukipilarit 2, Paula Heinonen

Monia erilaisia kursseja liikuntaan, esiintymiseen, meditaatioon, ihmisen mieleen, hypnoosiin, ravitsemukseen, itsensä kehittämiseen, johtamiseen ja yrittäjyyteen liittyen.

Mistä minut muistetaan?

 • Sm-tason jääkiekkoilija ( HPK, JYP naiset, Zurich Lions)
 • Hyvinvointialan yrittäjä 1.8.2010-
 • Funky Fit:in perustaja ja omistaja 1.8.2012-15.1.2017
 • Sokerilakko- haasteen perustaja (vuodet 2014,2015,2016 ja 2017)
 • Syyskuun halparuokalaiset haasteen perustaja ( Söimme päiväbudjetilla 3,50e syyskuun ajan 2016)

Asiakkaat

Olen saanut ohjata ja valmentaa tuhansia erilaisia asiakkaita henkilökohtaisesti, ryhmässä kuin nettivalmennuksissa saavuttamaan paremman olon, energisemmän, merkityksellisemmän ja tasapainoisemman elämän.

Hyvinvointialalla toimiessani olen toiminut monessa eri roolissa monien eri ikäisten (vauvasta vaariin), eri elämäntilanteissa sekä  eri sosiaaliluokassa olevien ihmisten kanssa (työttömästä suuryrityksen johtajaan, mielenterveyskuntoutujasta lääkäriin ja kaikkea tältä väliltä).

Olen valmentanut, ohjannut ja pitänyt luentoja näissä yrityksissä ja yhteisöissä:

Keski-Suomen Osuuspankki, Jyväskylän yliopisto, Tiimiakatemia, Stresstech Oy, Keskisuomensairaanhoitopiiri, LVI-Dahl, Vähälä yhtiöt, Jyväskylän yrittäjät ry, Vapo, HÄMI ry(Hämeenlinnan mielenterveysyhdistys), IdHAIR Finland Oy, Planetcon Oy, Kylänkattaus, Hankasalmen kunta, Lievestuoreen palvelukeskus yhdistys ja Suvimäen Klubitalo jne..

Minusta sanottua:

”Muistan ensivaikutelman sinusta: pieni ja energinen, iloinen sekä salaperäinen. Tuolla energisyydellä saat tempaistua ihmiset mukaan ja kannustamalla yksilöllisiin suorituksiin kunnosta, koosta ja kiloista riippumatta. Ravinto- ja lihaskunto-ohjauksessa olet ammattitaitoinen tarjoten oikeaa tietoa perustellen sekä esimerkein. Uskallat myös pistää itsesi likoon ja alttiiksi arvostelulle tuoden omia kokemuksia ilmi. Osaat ohjata yksilöllisesti ja ryhmässä. Pystyt olemaan napakka mutta myös sydämellinen ja kaiken lisäksi yhtä aikaa. Parasta sinussa on se, että otat valmennettavan huomioon kokonaisuutena, eikä vain esim ravinnon tai liikkumisen suhteen. Tavoitteena koko elämä. Tai ehkä tuo minun setti oli siihen tähtäävä. Paras kakkonen on se, että kykenet luomaan luottamuksellisen yhteistyösuhteen. Se tärkeää valmennettavalle, jolloin voi turvata elämänmuutosprosessin johonkin eli sinuun. Varsinkin siinä vaiheessa kun oma usko loppuu. Sama toimii mielenterveystyössä kun hoitaja toimii potilaalle ”tunnesäiliönä” josta säädellen hyvänä aikana palauttaa tunteet takaisin potilaalle. Mieleenpainuneena kokemuksena se, että kun sanoin kaipaavani raippaa, annoit sydäntä. Mä sanoisin että se oli PRO-teko. Silloin tiesin että nyt on edessäni ihminen isolla iillä.” ❤

”Saat minulta pelkästään hyvää palautetta. Olet ohjaajana ja valmentajana innostava, kannustava ja mukaansa tempaava. Kohtelet kaikkia tasapuolisesti ja löytäen aina jotain hyvää sanottavaa. Olet realistinen ja uskottava työssäsi. Sinulla on aikaa paneutua jokaisen ongelmiin henkilökohtaisesti. Olet ihmisenä symppis ja ymmärtäväinen, se näkyy työskentelyssäsi. Tämän vuoksi menestyt, mitä ikinä teetkin ❤

”Kurssin jälkeen tuntui nin paljon rauhallisemmalta ja ihan kun olisi löytänyt suuren palan mielenrauhaa ja iloa. Tähän oli niin helppo osallistua ilman paineita, kiitos siitä sinulle. Harjoituksiin oli helppo lähteä mukaan ja liikkua tunnetiloista toisiin. Tuntuu todella rauhalliselta ja seesteiseltä. Ihana, että on saanut itkeä ja nauraa sydämestä saakka. On ylittänyt odotukset ja tuntunut todella hyvältä. Kiitos kaikista tunteiden läpi käymisistä ja kaiken sallimisesta. ❤

”Olit valmentaja kannustava ja sopivan tiukka, herätit paljon ajatuksia, laitoit miettimään omia valintoja ja kerroit asiantuntevaa faktaa asioista, joita en itse osannut edes ajatella. Minusta itsestäni kuitenkin muutos loppupeleistä on kiinni, sinä teit varmasti kaiken sen eteen, että saan muutosmatkaan oikeat eväät.”

”Ennen elämäni pyöri hyvin pitkälti eri numeroiden parissa ja niitä liikaa miettiessä.. Vaatekoko, kalorit, paino, matka, treenikerrat, treenipainot, nopeus, grammat, kilot, sentit, prosentit, kulutus jne jne.. Kunnes viime vuonna PÄÄSIN tämän mahtavan tätin oppiin 😍 Himosuorittajakin oppi pikkuhiljaa kuuntelemaan ja luottamaan itseensä ja ymmärsi, että Less is todellakkin More! Sen jälkeen koko perheen elämä on maistunut AEKA paljon paremmalle, ja parasta kaikessa on tietysti se, mitä esimerkkiä ja oppia voi nyt antaa omille muksuille.”

cropped-wp_20150708_20_23_48_pro.jpg

Tarinani..

Monen mutkan kautta olen löytänyt tieni Keski-Suomeen ja Lievestuoreelle. 18-vuotiaani halusin muuttaa minulle liian pienestä kaupungista Hämeenlinnasta pois ja nyt 11 vuotta myöhemmin huomaan asuvani vieläkin pienemmässä kylässä, Lievestuoreella. Tätä ennen ehdin asua monessa eri kaupungissa ja maassa.

sveitsi

Liikunta on kuulunut aina elämääni. Olin 3-vuotias, kun äitini vei minut ensimmäistä kertaa balettitunnille. Olin jo lapsena todella liikkuvaa sorttia ja kuulemma en pysynyt hetkeäkään paikallani. Kokoajan piti olla liikkeessä. Oli varmasti vanhempieni pelastus, että halusin harrastaa niin paljon liikuntaa. Lapsuuden unelma-ammattini oli olla NHL- jääkiekkomaalivahti.  Valitettavasti naisille jääkiekkoammattilaisuus on vielä kiven takana. Onneksi olen kuitenkin saanut pelata yhden kauden puoliammattilaisena Sveitsissä. Pelasin jääkiekkoa 17 vuotta ja jouduin lopettamaan sen lonkkavamman takia.
Kaksi viikkoa jääkiekon lopetettuani perustimme ystäväni kanssa menestyksekkään liikunta- ja hyvinvointialan yrityksen. 4,5 vuoden aikana ehdimme perustaa ryhmäliikuntasalin, remontoida 300 neliön toimitilat, kehittää 300 hengen Syysyönjuoksun, ideoita ja luoda ryhmävalmennuksia, jotka toimivat 50:dellä eri paikkakunnalla Helsingistä Ouluun saakka, kouluttaa ja rekrytoida monia valmentajia ja ohjaajia meille töihin, ideoida ja kokeilla monia erilaisia kursseja, ohjata useita tuhansia asiakkaita, niin liikunnan, ravitsemuksen kuin henkisen hyvinvoinnin saralla ja saada kolmannen yrittäjän tiimiimme mukaan.

joogaese2-2

Tullessani ”28. vuoden portille” sairastuin Burnoutiin. Olin kolme viikkoa sairaslomalla ja siinä ehdin miettimään minkä takia suoritan näin paljon? Mistä oma käyttäytymiseni on peräisin ja mitä sillä yritän tavoitella. Elänkö arvojeni mukaisesti ja minkälaiseen tärkeysjärjestykseen laitan työn, vapaa-ajan ja perheen? Tässä vaiheessa ajatuksissani oli todellakin hidastaa vauhtia, mutta aina elämä ei mene niin kuin suunnittelee vaan koko kevät 2016 oli aikamoista selviytymistä jäädessäni pyörittämään yksin koko yritystämme. Ehkä se oli viimeinen niitti elämältä näyttää, että näin ei voi jatkaa. Vaikka pieni sisäinen ääneni oli hennolla äänellä minua yrittänyt ohjeistaa hidastamaan vauhtia jo aikaisemminkin, mutta en halunnut tätä kuunnella. Tarvittiin kovempia keinoja.

Syksy 2016 meni jo kevyemmissä merkeissä ja painoin jarrua omasta mielestäni jo suunnattomasti. Elokuun lopulla istuin olohuoneen nojatuolissa miettien, sitä aikaa lapsuuden perheessäni, jolloin meillä ei ollut aina varaa ostaa ruokaa. Sama henkinen kipu tuntui rinnassa edelleen ja mietin, että kuinka alitajuisesti raha tuo minulle turvaa ja luottamusta elämään. Näistä ajatuksista pääsin siihen lopputulokseen, että tällä hetkellä varmasti aika monella muullakin on sama tilanne, että rahaa ei ole ja jotain pitäisi kuitenkin syödä? Olin aikaisemmin luvannut kehitellä halpoja ja terveellisiä reseptejä ryhmävalmennusasiakkailleni. Miksenpä voisi samalla keksiä kaikille muillekin meidän ympäri Suomen oleville asiakkaille? Vielä samana iltana laiton Facebook:iin ryhmän, jossa ilmoitin, että söisimme silloisen yhtiökumppanini Sarin kanssa 3,50 eurolla päivässä koko syyskuun ajan. Yllätyksekseni ryhmään tulikin 41 tuhatta henkilöä seuraamaan tai osallistumaan projektiin.  Hetken päästä olimme monen median otsikoissa halparuokalaisten johdosta (mm. Hesari, MTV3, Yle, Aamulehti, Keskisuomalainen, Savon sanomat ja monet muut lehdet sekä nettilehdet). Kaiken tämän johdosta saimme kirjasopimuksen Otavan kanssa. Kirja tulee myyntiin heinäkuussa 2017.

WP_20161129_12_54_37_Pro.jpg

Olin alkuvuodesta 2016 nähnyt unta, jossa kirjoitin kirjaa jonkun kaukaisen maan vuoren huipulla. Varasin saman vuoden kesänä itselleni matkan loppuvuodeksi Intiaan sekä Meksikoon. Lokakuussa allekirjoitimme kustannussopimuksen, marraskuun alussa minulta löydettiin kasvain ja marraskuun lopulla lähdin siis sinne kaukaiseen maahan kirjoittamaan sitä kirjaa. Matkallani omasta turvallisesti kotipesästä ja kaikesta suorittamisesta ulkona pohdin omaa käyttäytymistäni suorittamisen, määrätietoisuuteni, miellyttämisen sekä uhrautumisen tiimoilta. Pohdin myös, että jos kasvain olisi pahanlaatuinen olenko elänyt elämääni omien arvojeni mukaisesti? Matkani toisena päivänä sain myös tiedon todellisesta yllätyksestä, että olin päässyt opiskelemaan Sosionomiksi Xamk:in ammattikorkeakouluun. Koko elämäni ajan minulla on ollut uskomus, että en ikinä pääsisi mihinkään opiskelemaan. Minulle todennäköisempää oli rakentaa koko Suomen laajuinen yritys kuin se, että minut valittaisiin opiskelemaan ammattikorkeakouluun. AH, mikä ihana uskomus. 🙂

Yksi asia johti toiseen ja jättäydyin pois Funky Fit:in toiminnasta 15.1.2017. Heti seuraava aamuna klo 9 olinkin jo leikkauspöydällä leikattavana, kun kasvain otettiin pois. Nyt ajatuksissa olisi tehdä niitä asioita joista nautin ja tehdä niitä niin, että tekeminen itsessään olisi nautinto. Koitan kovasti olla suorittamatta tai tekeväni töitä vain sen takia, että pääsisin johonkin päämäärään mahdollisimman nopeasti. Katsotaan mihin tämä tie vie.

img-20170128-wa0001-2Tällä hetkellä harrastuksiini kuuluu uusien reseptien keksiminen ja kokkailu, valokuvaaminen, matkustaminen, jooga ja salibandy.

Rakastan kaikkea uuden luomista ja kehittämistä. On mahtavaa nähdä, kun syntyneestä ideasta kehittyy jotain konkreettista. Joten tätä uutta haluan luoda jatkossakin hyvällä fiiliksellä. Näitä intohimojani pääset seurailemaan kirjoittamassani blogissa.

Luonteeltani olen ripaus ääretöntä herkkyyttä, aitoa auttamisen halua, opittua määrätietoisuutta, rohkeaa uteliaisuutta ja voimaa saada asioita aikaan. Aistin herkästi toisissa ihmisissä olevat tunnetilat ja meneillään olevat prosessit.

Nuoresta iästä huolimatta minulla on melkoisen laaja elämänkokemus ja minut on keitetty monessa erilaisessa sopassa, niin hyvässä kuin vähemmän hyvässä.  Näistä kaikista kokemuksista käsin pystyn samaistumaan monenlaisiin elämäntarinoihin.

Olen toiminut yrittäjänä 10 vuotta. Aluksi sen takia, että en joutuisi ikinä menemään oikeisiin töihin ja saisin pelata jääkiekkoa vapaasti. Tällä hetkellä koen olevani yrittäjä, jotta pystyn auttamaan muita, jakamaan omaa intohimoani sekä toteuttamaan itseäni.