Essi


Kuka 
Essi Määttä

Asuinpaikka Lievestuore, Keski-Suomi

Ammattitutkinnot:

 • Lähihoitaja 2007
 • Yrittäjän ammattitutkinto 2007
 • Yritysjohtajan erikoisammattitutkinto, Tiimiakatemia 2016
 • Sosionomi, monimuoto-opiskelija (Xamk ammattikorkeakoulu) 2017->

Kurssit ja koulutukset:

 • Liikunnanohjaajan peruskoulutus 2005
 • Kuntosaliohjaaja 2005
 • Licensed Practitioner of NLP™  2010
 • Licensed Master Practitioner of NLP™ 2010
 • Personal trainer 2010
 • Tapahtumatuottaja 2012
 • Ravitsemustieteen opiskelut (avoin yliopisto) 2014
 • Hyvinvointianalyysin asiantuntija, stressikoulutus First Beat, 2015
 •  Vapaa ja Onnellinen- kurssi (mm. jooga, meditaatio, tantra, hengitys- ja liiketerapia sekä inquiry-menetelmiä)
 • ThetaHealing®, menetelmä emonationaalisen, henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin parantamiseen, 2017
 • Meditaatio – ja rentoutusohjaajakoulutus 2017
 • Terveyden tukipilarit 2, Paula Heinonen 2017
 • Mindfulness- koulutus Ceesto
 • Aivoilla on nälkä- kurssi, Paula Heinonen 2019
 • Hoitava hengitys- koulutus 2019
 • Yin-jooga- ohjaaja- koulutus,1.8. 2019->
 • Stressilääketieteen opinnot. Jyväskylän avoin yliopisto 1.9.2019->

Monia erilaisia kursseja liikuntaan, esiintymiseen, meditaatioon, ihmisen mieleen, hypnoosiin, ravitsemukseen, itsensä kehittämiseen, johtamiseen ja yrittäjyyteen liittyen.

Mistä minut muistetaan?

 • Sm-tason jääkiekkoilija ( HPK, JYP naiset, Zurich Lions)
 • Hyvinvointialan yrittäjä 1.8.2010-
 • Funky Fit:in perustaja ja omistaja 1.8.2012-15.1.2017
 • Hyvää ja Halpaa- kirjan tekijä 2017 (Otava)

Asiakkaat

Olen saanut ohjata ja valmentaa tuhansia erilaisia asiakkaita henkilökohtaisesti, ryhmässä kuin nettivalmennuksissa saavuttamaan paremman olon, energisemmän, merkityksellisemmän ja tasapainoisemman elämän.

Hyvinvointialalla toimiessani olen toiminut monessa eri roolissa monien eri ikäisten (vauvasta vaariin), eri elämäntilanteissa sekä  eri sosiaaliluokassa olevien ihmisten kanssa työttömästä suuryrityksen johtajaan, mielenterveyskuntoutujasta lääkäriin ja kaikkea tältä väliltä.

Olen valmentanut, ohjannut ja pitänyt luentoja näissä yrityksissä sekä yhteisöissä:

Keski-Suomen Osuuspankki, Jyväskylän yliopisto, Tiimiakatemia, Stresstech Oy, Keskisuomensairaanhoitopiiri, LVI-Dahl, Vähälä yhtiöt, Jyväskylän yrittäjät ry, Vapo, HÄMI ry(Hämeenlinnan mielenterveysyhdistys), IdHAIR Finland Oy, Planetcon Oy, Kylänkattaus, Hankasalmen kunta, Lievestuoreen palvelukeskus yhdistys, Suvimäen Klubitalo, Jyväskylän seurakunta, ISKU, Oriflame, Keskimaa, TELIA, jne..

Minusta sanottua:

❤

”Muistan ensivaikutelman sinusta: pieni ja energinen, iloinen sekä salaperäinen. Tuolla energisyydellä saat tempaistua ihmiset mukaan ja kannustamalla yksilöllisiin suorituksiin kunnosta, koosta ja kiloista riippumatta. Ravinto- ja lihaskunto-ohjauksessa olet ammattitaitoinen tarjoten oikeaa tietoa perustellen sekä esimerkein. Uskallat myös pistää itsesi likoon ja alttiiksi arvostelulle tuoden omia kokemuksia ilmi. Osaat ohjata yksilöllisesti ja ryhmässä. Pystyt olemaan napakka mutta myös sydämellinen ja kaiken lisäksi yhtä aikaa. Parasta sinussa on se, että otat valmennettavan huomioon kokonaisuutena, eikä vain esim ravinnon tai liikkumisen suhteen. Tavoitteena koko elämä. Tai ehkä tuo minun setti oli siihen tähtäävä. Paras kakkonen on se, että kykenet luomaan luottamuksellisen yhteistyösuhteen. Se tärkeää valmennettavalle, jolloin voi turvata elämänmuutosprosessin johonkin eli sinuun. Varsinkin siinä vaiheessa kun oma usko loppuu. Sama toimii mielenterveystyössä kun hoitaja toimii potilaalle ”tunnesäiliönä” josta säädellen hyvänä aikana palauttaa tunteet takaisin potilaalle. Mieleenpainuneena kokemuksena se, että kun sanoin kaipaavani raippaa, annoit sydäntä. Mä sanoisin että se oli PRO-teko. Silloin tiesin että nyt on edessäni ihminen isolla iillä.” 

❤

”Saat minulta pelkästään hyvää palautetta. Olet ohjaajana ja valmentajana innostava, kannustava ja mukaansa tempaava. Kohtelet kaikkia tasapuolisesti ja löytäen aina jotain hyvää sanottavaa. Olet realistinen ja uskottava työssäsi. Sinulla on aikaa paneutua jokaisen ongelmiin henkilökohtaisesti. Olet ihmisenä symppis ja ymmärtäväinen, se näkyy työskentelyssäsi. Tämän vuoksi menestyt, mitä ikinä teetkin

”Kurssin jälkeen tuntui nin paljon rauhallisemmalta ja ihan kun olisi löytänyt suuren palan mielenrauhaa ja iloa. Tähän oli niin helppo osallistua ilman paineita, kiitos siitä sinulle. Harjoituksiin oli helppo lähteä mukaan ja liikkua tunnetiloista toisiin. Tuntuu todella rauhalliselta ja seesteiseltä. Ihana, että on saanut itkeä ja nauraa sydämestä saakka. On ylittänyt odotukset ja tuntunut todella hyvältä. Kiitos kaikista tunteiden läpi käymisistä ja kaiken sallimisesta. <3

”Sinulla on hyvä tapa puhua, mikä on todella merkittävää kun moni asia perustuu kurssilla kuuntelemiseen” Olet lämmin, helposti lähestyttävä, annat itsestäsi paljon, saa olla juuri sellainen kun on ja olet ihanan tavallinen.” Olet ihanan aito ja miellyttävä ohjaaja. ”

”Ennen elämäni pyöri hyvin pitkälti eri numeroiden parissa ja niitä liikaa miettiessä.. Vaatekoko, kalorit, paino, matka, treenikerrat, treenipainot, nopeus, grammat, kilot, sentit, prosentit, kulutus jne jne.. Kunnes viime vuonna PÄÄSIN tämän mahtavan tätin oppiin 😍 Himosuorittajakin oppi pikkuhiljaa kuuntelemaan ja luottamaan itseensä ja ymmärsi, että Less is todellakkin More! Sen jälkeen koko perheen elämä on maistunut AEKA paljon paremmalle, ja parasta kaikessa on tietysti se, mitä esimerkkiä ja oppia voi nyt antaa omille muksuille.”

cropped-wp_20150708_20_23_48_pro.jpg

Tarinani..

Monen mutkan kautta olen löytänyt tieni Keski-Suomeen ja Lievestuoreelle. 18-vuotiaani halusin muuttaa minulle liian pienestä kaupungista Hämeenlinnasta pois ja nyt 11 vuotta myöhemmin huomaan asuvani vieläkin pienemmässä kylässä, Lievestuoreella. Tätä ennen ehdin asua monessa eri kaupungissa ja maassa.

sveitsi

Liikunta on kuulunut aina elämääni. Olin 3-vuotias, kun äitini vei minut ensimmäistä kertaa balettitunnille. Olin jo lapsena todella liikkuvaa sorttia ja kuulemma en pysynyt hetkeäkään paikallani. Kokoajan piti olla liikkeessä. Oli varmasti vanhempieni pelastus, että halusin harrastaa niin paljon liikuntaa. Lapsuuden unelma-ammattini oli olla NHL- jääkiekkomaalivahti.  Valitettavasti naisille jääkiekkoammattilaisuus on vielä kiven takana. Onneksi olen kuitenkin saanut pelata yhden kauden puoliammattilaisena Sveitsissä. Pelasin jääkiekkoa 17 vuotta ja jouduin lopettamaan sen lonkkavamman takia.
Kaksi viikkoa jääkiekon lopetettuani perustimme ystäväni kanssa menestyksekkään liikunta- ja hyvinvointialan yrityksen. 5 vuoden aikana ehdimme perustaa ryhmäliikuntasalin, remontoida 300 neliön toimitilat, kehittää 300 hengen Syysyönjuoksun, ideoita ja luoda ryhmävalmennuksia, jotka toimivat 50:dellä eri paikkakunnalla Helsingistä Ouluun saakka, kouluttaa ja rekrytoida monia valmentajia ja ohjaajia meille töihin, ideoida ja kokeilla monia erilaisia kursseja, ohjata useita tuhansia asiakkaita, niin liikunnan, ravitsemuksen kuin henkisen hyvinvoinnin saralla.

Tullessani ”28. vuoden portille” sairastuin Burnoutiin. Olin kolme viikkoa sairaslomalla ja siinä ehdin miettimään minkä takia suoritan näin paljon? Mistä oma käyttäytymiseni on peräisin ja mitä sillä yritän tavoitella. Elänkö arvojeni mukaisesti ja minkälaiseen tärkeysjärjestykseen laitan työn, vapaa-ajan ja perheen? Tästä ajatuksesta käsin olen lähtenyt etsimään keinoja parantamaan omaa unettomuutta, palautumiskykyä, henkistä hyvinvointia sekä sisäistä rauhaa.  Matkalla on ollut paljon irtipäästämistä ja kasvukokemuksia.

Tällä hetkellä, että olen löytänyt itselleni tähän elämäntilanteeseen sopivan rytmin ja tavan elää sekä olen pienen Lumi- tytön onnellinen äiti.  Harrastuksiini kuuluu uusien reseptien keksiminen ja kokkailu, opiskelu, valokuvaaminen, matkustaminen, jooga ja salibandy.

Rakastan kaikkea uuden luomista ja kehittämistä. On mahtavaa nähdä, kun syntyneestä ideasta kehittyy jotain konkreettista. Joten tätä uutta haluan luoda jatkossakin hyvällä fiiliksellä. Näitä intohimojani pääset seurailemaan kirjoittamassani blogissa.

Luonteeltani olen ripaus ääretöntä herkkyyttä, aitoa auttamisen halua, opittua määrätietoisuutta, rohkeaa uteliaisuutta ja voimaa saada asioita aikaan. Aistin herkästi toisissa ihmisissä olevat tunnetilat ja meneillään olevat prosessit.

Nuoresta iästä huolimatta minulla on melkoisen laaja elämänkokemus ja minut on keitetty monessa erilaisessa sopassa, niin hyvässä kuin vähemmän hyvässä.  Näistä kaikista kokemuksista käsin pystyn samaistumaan monenlaisiin elämäntarinoihin.

Olen toiminut yrittäjänä 12 vuotta. Aluksi sen takia, että en joutuisi ikinä menemään oikeisiin töihin ja saisin pelata jääkiekkoa vapaasti. Tällä hetkellä koen olevani yrittäjä, jotta pystyn auttamaan muita, jakamaan omaa intohimoani sekä toteuttamaan itseäni.

<3: Essi